Installasjon av ildsted

Huseier er forpliktet til å melde fra til kommunen når det blir installert nytt ildsted eller foretatt andre vesentlige endringer ved fyringsanlegget. Meldeplikten gjelder også ved fjerning av ildsted, meld i så fall fra om hvilket tildsted som fjernes. Ved endringer skal dette skjemafylles ut

Skjemaet sendes per e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller per post til Sluppenveien 18, 7037 Trondheim. 

Vi minner om Forskrift om brannforebygging kapittel 2 som gjelder forebyggende plikter for eier av byggverk. Eier av ethvert byggverk skal sørge for at det er bygget, brukes, utstyrt og vedlikeholdt i samsvar med gjeldende lover og forskrifter. 

Alle ildsteder må monteres iht. monteringsanvisning, og røykrørsinnføring (innmuringsstuss) for skorsteinstypen må benyttes. Er skorsteinen rehabilitert med et nytt innerrør, ta kontakt med firma som rehabiliterte skorsteinen.

Når vi mottar melding om fjerning eller montering av ildsted, vil vi vurdere grunnlaget for feieavgiften. Skal feieavgiften endres som følge av fjerning eller montering av ildsted, vil dette bli gjeldende fra første termin etter mottatt melding.

 

Informasjon om bioetanolpeiser.

 

 

Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS er den lokale faginstans for brannvern i Trondheim, Malvik, Indre Fosen, Oppdal og Rennebu kommuner.

trondheim      Malvik      indre fosen        Rennebu      Oppdal

Logg inn