Fyringssesong – rengjøring av ildsted

Er det lenge siden ovnen din har vært i bruk? Da bør du ta en gjennomgang av fyringsanlegget før  fyringssesongen starter. Sjekk at alle deler er hele og at det ikke er sprekker i ovnen og rundt røret som fører inn i skorsteinen.

 

Ovnen bør også  rengjøres, det bidrar blant annet til at du får bedre effekt når du fyrer. Fjern all aske og sot både på innsiden og i sotskuffen.Om  det ligger et lag med  sot på veggen  på innsiden av ovnen  hindrer dette varmen fra å slippe ut, dette bør derfor også fjernes sånn at du får mer effekt når du fyrer. 

 

Bruk kun tørr ved når du fyrer. Fuktig ved avgir mer sot og partikler som fester seg på innsiden av pipa di, i tillegg slippes det partikler ut i lokalmiljøet ditt.

 

Rengjøring av ovn er noe feieavdelingen kan hjelpe deg med. Ta kontakt med oss på epost:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  eller 41 66 70 00 for å avtale tidspunkt.

Mer informasjon om våre tjenester finner du her HER

Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS er den lokale faginstans for brannvern i Trondheim, Malvik, Indre Fosen, Oppdal og Rennebu kommuner.

trondheim      Malvik      indre fosen        Rennebu      Oppdal

Logg inn