Ny student i byen?

Mange studenter kommer nå til nytt sted og "ny" bolig for å studere. Sentral beliggenhet og pris er ofte avgjørende faktorer når studenter velger hvor de skal bo, men de bør heller ikke glemme brannsikkerheten.

 

Brannsikkerheten er et viktig moment å ta med i vurderingen før du som student bestemmer deg for valg av hybel ved ditt studiested. Sjekk at det finnes rømningsveier i tilfelle brann, at røykvarslere fungerer og at det finnes slukkeutstyr som for eksempel brannslukningsapparat.

Det er utleiers ansvar å sørge for at brannsikkerheten er tilfredsstillende i hybler og lignende. Brannvesenet utfører tilsyn av brannsikkerheten ved særskilte brannobjekt, men dette omfatter ikke studenthjem eller private hybler. Derfor er det viktig at studentene selv tar ansvar for å sjekke dette før de inngår leiekontrakt.

Før du leier:
- Tenk gjennom hvordan du skal komme deg ut av boligen hvis det skulle begynne å brenne! Er det gode nok rømningsmuligheter?
- Vær særlig obs dersom boligen er i innredet loft med skråtak.
- Sørg for at boligen er utstyrt med røykvarsler.
- Sørg for at boligen er utstyrt med hensiktsmessig slokkeutstyr og at du kan bruke det. De aller fleste branntilløp kan lett slokkes før de får utvikle seg til en brann.

Når du flytter inn:
- Røykvarslere redder mange liv hvert år i Norge. Monter den riktig, test og vedlikehold den jevnlig, og sørg for at den har et fungerende batteri.
- Sørg for at du har gode rømmingsmuligheter. Det er viktig å ha gode rømningsmuligheter ut fra boligen.
- Hold rømningsveiene ryddige. I blokker og bygårder med mange beboere i hver oppgang er dette en særlig utfordring.

Studentguide til brannsikkerhet. A Fire Safety Guide for Students Er du i tvil om brannsikkerheten er ivaretatt i boligen – ta kontakt med brannvesenet på telefon 72 54 76 00 eller på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS er den lokale faginstans for brannvern i Trondheim, Malvik, Indre Fosen, Oppdal og Rennebu kommuner.

trondheim      Malvik      indre fosen        Rennebu      Oppdal

Logg inn